• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Innovators in motion.

Gas Rem modificatie

De Lier, 01-05-2016

Berg Hortimotive heeft veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid altijd hoog in het vaandel staan. Dat zal u ongetwijfeld bekend zijn. Vandaar dat wij voorzorgmaatregelen nemen om die hoge kwaliteit te kunnen blijven garanderen aan onze klanten. Dat is ook in lijn met wat u van Berg Hortimotive mag verwachten. Daarom wil ik u erop attent maken dat uw buisrailwagen gecontroleerd en aangepast dient te worden.

Wat is er aan de hand?
Afgelopen jaar heeft het Ministerie van SZW controles uitgevoerd bij fabrikanten en gebruikers van buisrailwagens. Hierbij is vastgesteld dat de buisrailwagens op enkele essentiƫle aspecten afwijken van nieuwe Europese regelgeving. Voor de buisrailwagens van Berg Hortimotive (uit de hierboven genoemde series) is geconstateerd dat de toepassing voor automatisch rijden, de zogenaamde gas-rem functie, tot ongewenste en zelfs gevaarlijke situaties kan leiden. Het Ministerie van SZW heeft ons gevraagd voorzorgmaatregelen te nemen om deze ongewenste situatie weg te nemen.

Waarom is het voor u belangrijk?

Indien de buisrailwagen gebruikt wordt in de rem-functie zal de wagen automatisch rijden. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, b.v. als uw medewerker onwel wordt. Daarnaast kan het voorkomen dat door foutief gebruik de buisrailwagen onbedoeld gaat rijden.

Hoe kan het probleem verhopen worden?

Hieronder vindt u van ons een instructiefilm hoe de gas-rem functie uitgeschakeld wordt. Na deze aanpassing zal de wagen alleen nog met behulp van de voetschakelaar bediend kunnen worden. Automatisch rijden is niet meer mogelijk. Hiermee is de geconstateerde onveilige situatie weggenomen. Wij doen daarom een dringend beroep op uw medewerking. Zonder uw aanpassing blijft het risico op ongelukken bestaan, waarvoor wij, in elk geval na dit schrijven, geen verantwoordelijkheid zullen nemen.

Contact

Heeft u vragen over deze brief, neem dan gerust contact met ons op.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 16:30 uur op ons telefoonnummer 0174-517700, of via email sjefloomans@berghortimotive.nl


  

  
  Benomic I                      

BRW 170 BRW 185 Benomic Star
   

   
  Bladplukwagen              
   BRW 150 SW08 

         

Gas Rem modificatie
B-Air 1400

  Gas Rem modificatie
B-Air 2000

  

Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk