• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Innovators in motion.

De uitvinders van de buisrailwagen

Het is 1975 als onder andere Arie van den Berg de buisrailwagen uitvindt. Met die vinding legt hij niet alleen de basis voor het bedrijf Berg Product, maar ook voor een geheel nieuwe manier van werken in de glastuinbouw. Op basis van de buisrailwagen zal Berg Product, in 2011 omgedoopt in Berg Hortimotive, de interne logistiek in de kas vergaand gaan veranderen.

De grote affiniteit van Arie van den Berg met de glastuinbouw was een waarborg voor praktijkgerichte oplossingen. Hij bedacht dat het systeem van verwarmingsbuizen, zoals dat in bedrijven in gebruik is, ook ideaal geschikt zou zijn voor interne transportwagens.

De rest van de geschiedenis is bekend. Op basis van de eerste buisrailwagen ontwikkelde het bedrijf steeds weer nieuwe varianten, aangepast aan verschillende gebruikerswensen. De actieradius van de systemen groeide steeds verder, van gewashandelingen tot gewasbescherming en van oogstwerkzaamheden tot intern transport.

Tegenwoordig is Berg Hortimotive een internationaal vooraanstaande toeleverancier, met interne logistiek als rode draad. Afnemers kunnen in De Lier terecht voor één enkele buisrailwagen, maar ook voor high-tech oplossingen in de vorm van geautomatiseerde inductiesystemen. Bij het bedrijf werken circa vijftig professionals, die zowel de advisering als de engineering voor hun rekening nemen. Om de efficiency in het productiestadium te waarborgen, produceert Berg Hortimotive onder eigen regie.

Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk