• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Innovators in motion.

dinsdag 6 juni

Berg Hortimotive participeert in Demokwekerij Westland en verhuist mee naar het nieuwe innovatiecentrum World Horti Center

Het World Horti Center wordt een unieke locatie in het Westland, een mooi visitekaartje voor de Nederlandse tuinbouwbranche en dichtbij het “groene” opleidingscentrum van het Westland.
Wij verwachten dat het nieuwe World Horti Center dé trekpleister voor Tuinbouw Nederland maar zeker ook voor het buitenland wordt. En omdat het MBO Westland in hetzelfde gebouw huist kunnen wij de jeugd een inkijkje in de mogelijkheden van techniek geven.
Voor Berg Hortimotive reden genoeg om participant te worden van het World Horti Center welke waarschijnlijk begin oktober in gebruik wordt genomen.

Berg Hortimotive is wereldwijd marktleider op het gebied van interne logistiek voor de glastuinbouwsector. Berg Hortimotive biedt u een oplossing voor het bewerken van het gewas, transport en verwerking van het geoogste product. Onze producten staan garant voor werkcomfort en rendement. Door onze jarenlange ervaring staan wij garant voor een optimale oplossing voor uw rendementsvraagstuk, zowel op het gebeid van hardware als op het gebied van software. Berg Hortimotive wordt wereldwijd ondersteund door ons uitgebreide dealernetwerk, waardoor service en nazorg gegarandeerd is.

Deze producten leveren wij:

·         Buisrailwagens voor gewasonderhoud
·         Handmatige en automatische buisrailwagens voor gewasbescherming
·         Handmatige en automatische buisrailwagens voor het oogsten van groenten en snijbloemen
·         Handmatige en (volledige) automatische wagens om uw geoogst product naar de verwerkingsruimte te transporteren
·         Verpakkingssystemen om uw geoogst product klaar te maken voor verzending

Heeft u problemen om uw logistieke proces in te richten of heeft u interesse in één van de producten of diensten van Berg Hortimotive? Wij denken graag met u mee!
www.berghortimotive.nl / info@berghortimotive.nl
dinsdag 23 mei

De Visie van Berg Hortimotive

Wereldwijd is de glastuinbouw in beweging, door meerdere redenen. De groeiende vraag naar voedsel stelt ondernemers voor de vraag om opbrengsten te maximaliseren. Terwijl het arbeidsintensieve proces weer vraagt om via schaalvergroting kostenefficiënt te produceren. Die productie wordt meer en meer geconcentreerd in de eigen thuismarkt, om de kwaliteit van de producten te verhogen en de kosten en de milieuaspecten van transport te beperken. 

In veel van die ontwikkelingen speelt de logistiek op glastuinbouwbedrijven een cruciale rol. Geautomatiseerde systemen kunnen in hoge mate bijdragen aan een rendabele bedrijfsvoering. In hun rol als manager, een rol die steeds belangrijker wordt, moet een teler kunnen terugvallen op techniek die de continuïteit van het bedrijfsproces niet alleen ondersteunt maar ook verhoogt.

Berg Hortimotive levert die oplossingen. Voor elke teelt en voor elk bedrijf ontwikkelen we technieken en systemen die processen vereenvoudigen, medewerkers veiliger en plezieriger laten werken en de bedrijfsvoering overzichtelijker maken. Vertaald in een hoger rendement voor ondernemers.

Hieronder ziet u onze "missie visie boom".


Heeft u vragen over bovenstaande visie of missie kunt u altijd bellen naar 0174 51 77 00 of een mail sturen naar info@berghortimotive.nl

maandag 3 april

Klantspecifiek werken

Elke teler heeft een eigen visie op zijn bedrijfsvoering. Daarmee stelt elke teler ook andere eisen aan de interne logistiek. Het is het uitgangspunt voor de manier van werken van Berg Hortimotive: klant- en bedrijfsspecifiek opereren. Maatwerk is daardoor verzekerd, aansluitend bij de teelttechniek en de bedrijfsvoering van elke ondernemer.

Al in een vroeg stadium kan het rendement van logistieke systemen worden geoptimaliseerd. Ervaren als we zijn, kunnen we bij de start van een project essentiële knowhow inbrengen. En betrokken als we zijn, zorgen we ervoor dat systemen doen wat ze moeten doen: dag in dag uit werken, zonder problemen.

Daarvoor staan behalve de eigen specialisten ook de dealers garant. Over de gehele wereld opereert een netwerk van toeleveringsbedrijven, dat op lokaal niveau de implementatie en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Zodat u wereldwijd verzekerd bent van service.
donderdag 9 februari

Fruit Logistica 2017

Deze week zijn wij weer aanwezig op de Fruit Logistica in Berlijn. U kunt ons vinden in hal 4.1 stand B-09, wij staan daar
samen met Steenks Service en kunnen al u vragen omtrent interne logistiek beantwoorden en oplossingen aandragen.
Bent u niet in de gelegenheid om naar Berlijn te gaan dan staan wij vanaf 14 februari 3 dagen op de Horticontact dagen in Gorinchem,
ook hier bent u van harte welkom om ons te bezoeken.
dinsdag 3 januari

Beste Berg Hortimotive relatie

2016 is een jaar van groei geweest waarin we onze organisatie hebben kunnen versterken.

De markt bleek veranderlijk, projecten worden groter, oplossingen meer klant specifiek en de tijd tussen aankoopbeslissing en levering steeds korter. In dit veld heeft Berg zich een flexibele organisatie getoond die kan meebuigen met de bewegingen in de markt om topdrukte aan te kunnen en leegloop te voorkomen.

Afgelopen jaar heeft Berg de activiteiten van Robocar overgenomen met de ambitie dit product van een nieuw jasje te voorzien. Daarnaast heeft Berg  specifiek geïnvesteerd in de thema’s service en innovatie. Nieuwe mensen zijn aangetrokken om  hier structureel stappen in te zetten.

donderdag 24 november

Berg Hortimotive zit niet stil!

Gisteravond was de uitreiking van OndernemersPrijs Haaglanden in het Kurhaus in Scheveningen. Helaas heeft
Bas Lagerwerf niet gewonnen, maar het was een mooie avond en de nominatie was al een hele eer.  Maar wij blijven niet stilstaan,
zo tegen het einde van het jaar zitten wij nog volop in de (buitenlandse) beurzen.

De beurskalender voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

22 - 25 november                      Yugagro Krasnodar Rusland met Hortilife
29 - 1 november/ december       Tuinbouwrelatiedagen Venray met Steenks Service
29 - 1 november/ december       Fresh Business expo in de Oekraïne
30 - 4 november/ december       Growtech Antalya Turkije met Royal Brinkman
01 - 4 december                         Sifel in Marokko met Royal Brinkman

Zoals u kunt zien zijn wij goed vertegenwoordigd op belangrijke beurzen in Europa maar ook daarbuiten. Heeft u interesse om een of meerdere beurzen te bezoeken u bent van harte welkom.

donderdag 17 november

OndernemersPrijs Haaglanden 2017

Woensdag 23 november a.s. is het zover de bekendmaking van de winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden 2017.
Wat ging hier aan vooraf?
OndernemersPrijs Haaglanden organiseerde op 21 september jl. een nominatie bijeenkomst waarbij 8 ondernemers zich presenteerden aan de jury. Voorafgaand aan deze nominatie bijeenkomst werden de genomineerden begeleid door een coach.

Tijdens een spannende avond in het InformatieCenter Plaspoelpolder, in Rijswijk, namen acht genomineerde ondernemers het tegen elkaar op. Ieder mocht in een pitch van zeven minuten uitleggen waarom hij of zij dé ondernemer is die naar de finale van OndernemersPrijs Haaglanden 2017 door zou moeten gaan.
De jury onder leiding van Hans Biesheuvel was onder de indruk van de kandidaten. "Ik zie veel gedrevenheid bij deze ondernemers. Ze vertellen met passie over hun onderneming, stuk voor stuk mooie bedrijven. Maar we hebben een selectie gemaakt. Het zijn vijf prachtige finalisten geworden."

- Joyce en Mike Lansbergen van LG Flowers uit Pijnacker
- Edward Verbakel van VB Group BV uit De Lier
- Robbert Willems, Remko van Buren, Peter Verboven van TARQ Information Technology uit
Zoetermeer
- Hartger Ruijs van Computest uit Zoetermeer
- Bas Lagerwerf van Berg Hortimotive uit De Lier

Na deze presentaties beslist de jury welke 5 ondernemers zich hebben gekwalificeerd voor de finale op 23 november in het Kurhaus te Scheveningen.

Over de OndernemersPrijs Haaglanden
De Stichting Ondernemersprijs Haaglanden wil door middel van de prijs netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en geldt voor het volgende jaar.
De regio Haaglanden omvat de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer.
De organisatie van de prijs is in handen van de Stichting OndernemersPrijs Haaglanden.

Beoordelingscriteria
Als zij voldoen aan het wedstrijdreglement, worden zij door een deskundige jury beoordeeld op;
- Ondernemersvisie, -talenten, -vaardigheden
- Financiële gezondheid
- Onderneming in balans
- HRM en maatschappelijkheid verantwoord ondernemen
- Juridische huishouding
- Economisch belang voor de regio

Tijdens de selectie komen ondernemingen hun goede en minder goede punten tegen. Zij moeten zich presenteren. En desgewenst krijgen zij gratis begeleiding en advies van onze sponsoren en partners om de verbeterpunten aan te pakken.

Jury
De jury bepaalt in september welke vijf ondernemers worden genomineerd en wie in november de uiteindelijke winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden wordt. De jury bestaat uit gerenommeerde ondernemers, waaronder verschillende oud-winnaars van de OndernemersPrijs, en bestuurders.

De jury van de OndernemersPrijs Haaglanden 2017 bestaat uit:
- Hans Biesheuvel Voorzitter jury | Ondernemer | voorzitter ONL
- Jacques Gofers Promolding bv | winnaar OPH 2015
- Jan van der Meijden Zein Child Care | winnaar OPH 2011
- Richard Straver Online Betaalplatform | winnaar OPH 2016
dinsdag 1 november

Plek 90 in Hillenraad100

Afgelopen vrijdag was de bekendmaking van de Hillenraad100, en Berg Hortimotive is daarbij op een 90ste plaats geëindigd. Vorig jaar stonden we op de 93ste plek dus wij zijn weer mooi 3 plaatsen gestegen.

De Hillenraad schreef over Berg Hortimotive:
“Als er één onderneming in deze top 100 is die het thema van dit jaar in de vingers heeft, dan is het Berg Hortimotive wel. Berg Hortimotive heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en biedt de markt in samenwerking met een omvangrijk netwerk complete logistieke oplossingen voor kas- en bedrijfsruimte. De wereld is immers zo complex geworden, dat je er i n je eentje en met een vaststaand productassortiment niet meer komt, zo redeneert Berg Hortimotive. Hiertoe heeft Bas Lagerwerf hoog ingezet. Met Bosman Van Zaal, Flier Systems en Aris werd intensief samengewerkt in het consortium ‘Cooperation in controlled growing’ maar dit bleek in de praktijk toch weerbarstiger dan gedacht. De markt moet duidelijk nog wennen aan een netwerkbenadering in business. Maar Berg Hortimotive is niet snel van koers te krijgen en heeft meerdere ijzers in het vuur. In de uitgezette koers van vernieuwing en verandering pas ook de overname van Robocar, eind 2015.
Waar oplossingen nog niet voorhanden zijn, worden ze door middel van Lean Startup-methodiek ontwikkeld. Innovaties worden snel ‘in bordkarton’ in elkaar gezet en direct afgestemd met mogelijke afnemers. Op het vlak van phenotypering is Berg Hortimotive volop in de weer met nieuwe technieken, op zoek naar de juiste vorm van data-collectie gekoppeld aan de aloude buisrailwagen. Hier worden mooie dingen bedacht en gemaakt, en mooie stappen in onze lijst gezet.”

Van onze directeur Bas Lagerwerf kregen wij de volgende positieve woorden; “Beste medewerkers, we mogen weer trots zijn, we zijn weer voor de derde keer op rij gestegen in de top 100 van bedrijven van de Hillenraad. We staan op nummer 90, ik dank jullie allemaal, we kunnen dit alleen bereiken als iedereen zijn steentje bijdraagt. We kunnen trots zijn dat we weer gestegen zijn.”

 

dinsdag 25 oktober

Eerste BIC event bij Berg Hortimotive een succes

Wat doet de afdeling R&D (Research and Development) bij Berg Hortimotive? Waar zijn ze op dit moment mee bezig? Vragen die wij van collega’s maar ook van (potentiële) klanten krijgen.
Met deze vraag hebben wij onze klanten proberen te interesseren om het eerste BIC event bij Berg Hortimotive te bezoeken.

En met resultaat! Met een bijzonder goed gevoel kijken wij terug op de afgelopen Berg Innovation Challenge (BIC) 2016, welke gehouden is op donderdag 13 oktober. Wij hebben geprobeerd de bezoeker en onszelf uit te dagen hoe de toekomst van de glastuinbouw eruit ziet. Uit de evaluatie blijkt dat we daar zeker in zijn geslaagd. De Challenge is door de bezoekers beoordeeld met gemiddeld een 8,3!!

Via deze weg willen wij iedereen die aanwezig is geweest bedanken voor zijn / haar bijdrage. Voor de projecten van vandaag en de toekomst werken wij graag met jullie samen zodat wij onze producten en systemen nóg beter op jullie behoefte kunnen afstemmen.

Onderstaand een sfeerimpressie van donderdagmiddag:

dinsdag 11 oktober

BIC event bij Berg Hortimotive

Wat doet de afdeling R&D (Research and Development) bij Berg Hortimotive?
Waar zijn ze op dit moment mee bezig? Vragen die wij van collega’s maar ook van (potentiële) klanten krijgen.
Dit heeft ons aan het denken gezet en wij zijn op het volgende idee en event gekomen; Berg Innovation Challenge (BIC)!
Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk