• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Innovators in motion.

dinsdag 3 januari

Beste Berg Hortimotive relatie

2016 is een jaar van groei geweest waarin we onze organisatie hebben kunnen versterken.

De markt bleek veranderlijk, projecten worden groter, oplossingen meer klant specifiek en de tijd tussen aankoopbeslissing en levering steeds korter. In dit veld heeft Berg zich een flexibele organisatie getoond die kan meebuigen met de bewegingen in de markt om topdrukte aan te kunnen en leegloop te voorkomen.

Afgelopen jaar heeft Berg de activiteiten van Robocar overgenomen met de ambitie dit product van een nieuw jasje te voorzien. Daarnaast heeft Berg  specifiek geïnvesteerd in de thema’s service en innovatie. Nieuwe mensen zijn aangetrokken om  hier structureel stappen in te zetten.

donderdag 24 november

Berg Hortimotive zit niet stil!

Gisteravond was de uitreiking van OndernemersPrijs Haaglanden in het Kurhaus in Scheveningen. Helaas heeft
Bas Lagerwerf niet gewonnen, maar het was een mooie avond en de nominatie was al een hele eer.  Maar wij blijven niet stilstaan,
zo tegen het einde van het jaar zitten wij nog volop in de (buitenlandse) beurzen.

De beurskalender voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

22 - 25 november                      Yugagro Krasnodar Rusland met Hortilife
29 - 1 november/ december       Tuinbouwrelatiedagen Venray met Steenks Service
29 - 1 november/ december       Fresh Business expo in de Oekraïne
30 - 4 november/ december       Growtech Antalya Turkije met Royal Brinkman
01 - 4 december                         Sifel in Marokko met Royal Brinkman

Zoals u kunt zien zijn wij goed vertegenwoordigd op belangrijke beurzen in Europa maar ook daarbuiten. Heeft u interesse om een of meerdere beurzen te bezoeken u bent van harte welkom.

donderdag 17 november

OndernemersPrijs Haaglanden 2017

Woensdag 23 november a.s. is het zover de bekendmaking van de winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden 2017.
Wat ging hier aan vooraf?
OndernemersPrijs Haaglanden organiseerde op 21 september jl. een nominatie bijeenkomst waarbij 8 ondernemers zich presenteerden aan de jury. Voorafgaand aan deze nominatie bijeenkomst werden de genomineerden begeleid door een coach.

Tijdens een spannende avond in het InformatieCenter Plaspoelpolder, in Rijswijk, namen acht genomineerde ondernemers het tegen elkaar op. Ieder mocht in een pitch van zeven minuten uitleggen waarom hij of zij dé ondernemer is die naar de finale van OndernemersPrijs Haaglanden 2017 door zou moeten gaan.
De jury onder leiding van Hans Biesheuvel was onder de indruk van de kandidaten. "Ik zie veel gedrevenheid bij deze ondernemers. Ze vertellen met passie over hun onderneming, stuk voor stuk mooie bedrijven. Maar we hebben een selectie gemaakt. Het zijn vijf prachtige finalisten geworden."

- Joyce en Mike Lansbergen van LG Flowers uit Pijnacker
- Edward Verbakel van VB Group BV uit De Lier
- Robbert Willems, Remko van Buren, Peter Verboven van TARQ Information Technology uit
Zoetermeer
- Hartger Ruijs van Computest uit Zoetermeer
- Bas Lagerwerf van Berg Hortimotive uit De Lier

Na deze presentaties beslist de jury welke 5 ondernemers zich hebben gekwalificeerd voor de finale op 23 november in het Kurhaus te Scheveningen.

Over de OndernemersPrijs Haaglanden
De Stichting Ondernemersprijs Haaglanden wil door middel van de prijs netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en geldt voor het volgende jaar.
De regio Haaglanden omvat de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer.
De organisatie van de prijs is in handen van de Stichting OndernemersPrijs Haaglanden.

Beoordelingscriteria
Als zij voldoen aan het wedstrijdreglement, worden zij door een deskundige jury beoordeeld op;
- Ondernemersvisie, -talenten, -vaardigheden
- Financiële gezondheid
- Onderneming in balans
- HRM en maatschappelijkheid verantwoord ondernemen
- Juridische huishouding
- Economisch belang voor de regio

Tijdens de selectie komen ondernemingen hun goede en minder goede punten tegen. Zij moeten zich presenteren. En desgewenst krijgen zij gratis begeleiding en advies van onze sponsoren en partners om de verbeterpunten aan te pakken.

Jury
De jury bepaalt in september welke vijf ondernemers worden genomineerd en wie in november de uiteindelijke winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden wordt. De jury bestaat uit gerenommeerde ondernemers, waaronder verschillende oud-winnaars van de OndernemersPrijs, en bestuurders.

De jury van de OndernemersPrijs Haaglanden 2017 bestaat uit:
- Hans Biesheuvel Voorzitter jury | Ondernemer | voorzitter ONL
- Jacques Gofers Promolding bv | winnaar OPH 2015
- Jan van der Meijden Zein Child Care | winnaar OPH 2011
- Richard Straver Online Betaalplatform | winnaar OPH 2016
dinsdag 1 november

Plek 90 in Hillenraad100

Afgelopen vrijdag was de bekendmaking van de Hillenraad100, en Berg Hortimotive is daarbij op een 90ste plaats geëindigd. Vorig jaar stonden we op de 93ste plek dus wij zijn weer mooi 3 plaatsen gestegen.

De Hillenraad schreef over Berg Hortimotive:
“Als er één onderneming in deze top 100 is die het thema van dit jaar in de vingers heeft, dan is het Berg Hortimotive wel. Berg Hortimotive heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en biedt de markt in samenwerking met een omvangrijk netwerk complete logistieke oplossingen voor kas- en bedrijfsruimte. De wereld is immers zo complex geworden, dat je er i n je eentje en met een vaststaand productassortiment niet meer komt, zo redeneert Berg Hortimotive. Hiertoe heeft Bas Lagerwerf hoog ingezet. Met Bosman Van Zaal, Flier Systems en Aris werd intensief samengewerkt in het consortium ‘Cooperation in controlled growing’ maar dit bleek in de praktijk toch weerbarstiger dan gedacht. De markt moet duidelijk nog wennen aan een netwerkbenadering in business. Maar Berg Hortimotive is niet snel van koers te krijgen en heeft meerdere ijzers in het vuur. In de uitgezette koers van vernieuwing en verandering pas ook de overname van Robocar, eind 2015.
Waar oplossingen nog niet voorhanden zijn, worden ze door middel van Lean Startup-methodiek ontwikkeld. Innovaties worden snel ‘in bordkarton’ in elkaar gezet en direct afgestemd met mogelijke afnemers. Op het vlak van phenotypering is Berg Hortimotive volop in de weer met nieuwe technieken, op zoek naar de juiste vorm van data-collectie gekoppeld aan de aloude buisrailwagen. Hier worden mooie dingen bedacht en gemaakt, en mooie stappen in onze lijst gezet.”

Van onze directeur Bas Lagerwerf kregen wij de volgende positieve woorden; “Beste medewerkers, we mogen weer trots zijn, we zijn weer voor de derde keer op rij gestegen in de top 100 van bedrijven van de Hillenraad. We staan op nummer 90, ik dank jullie allemaal, we kunnen dit alleen bereiken als iedereen zijn steentje bijdraagt. We kunnen trots zijn dat we weer gestegen zijn.”

 

dinsdag 25 oktober

Eerste BIC event bij Berg Hortimotive een succes

Wat doet de afdeling R&D (Research and Development) bij Berg Hortimotive? Waar zijn ze op dit moment mee bezig? Vragen die wij van collega’s maar ook van (potentiële) klanten krijgen.
Met deze vraag hebben wij onze klanten proberen te interesseren om het eerste BIC event bij Berg Hortimotive te bezoeken.

En met resultaat! Met een bijzonder goed gevoel kijken wij terug op de afgelopen Berg Innovation Challenge (BIC) 2016, welke gehouden is op donderdag 13 oktober. Wij hebben geprobeerd de bezoeker en onszelf uit te dagen hoe de toekomst van de glastuinbouw eruit ziet. Uit de evaluatie blijkt dat we daar zeker in zijn geslaagd. De Challenge is door de bezoekers beoordeeld met gemiddeld een 8,3!!

Via deze weg willen wij iedereen die aanwezig is geweest bedanken voor zijn / haar bijdrage. Voor de projecten van vandaag en de toekomst werken wij graag met jullie samen zodat wij onze producten en systemen nóg beter op jullie behoefte kunnen afstemmen.

Onderstaand een sfeerimpressie van donderdagmiddag:

dinsdag 11 oktober

BIC event bij Berg Hortimotive

Wat doet de afdeling R&D (Research and Development) bij Berg Hortimotive?
Waar zijn ze op dit moment mee bezig? Vragen die wij van collega’s maar ook van (potentiële) klanten krijgen.
Dit heeft ons aan het denken gezet en wij zijn op het volgende idee en event gekomen; Berg Innovation Challenge (BIC)!
dinsdag 4 oktober

Beursagenda voor november en december

De maanden november en december staan bol van, voornamelijk buitenlandse, beurzen.
Wij nemen, bijna altijd, deel aan deze beurzen onder de vlag van een dealer.

Zie hieronder een overzicht van beurzen waar u ons kunt vinden:

22 – 25 november Yugagro in Krasnodar, Rusland, samen met Hortilife
8 – 11 november Expo Agro Alimentaria in Irapuato, Mexico, samen met A & I
29 – 1 november/ december Tuinbouwrelatiedagen Venray samen met Steenks
29 – 1 november/ december Fresh Business Expo in Kiev, Oekraïne, in het Holland Paviljoen
30 – 4 november / december GrowTech Eurasia in Antalya, Turkije, samen met Brinkman
1 – 4 december Sifel in Agadir, Marokko, samen met Brinkman
dinsdag 27 september

Finalist OndernemersPrijs Haaglanden

Berg Hortimotive is 1 van de 5 finalisten van  de OndernemersPrijs Haaglanden 2017
Tijdens een spannende avond in het Informatie Center Plaspoelpolder, in Rijswijk, namen acht genomineerde ondernemers het tegen elkaar op.
Ieder mocht in een pitch van zeven minuten uitleggen waarom hij of zij dé ondernemer is die naar de finale van OndernemersPrijs Haaglanden 2017 door zou moeten gaan.
donderdag 8 september

Nieuwe installatie voor zuurstof, stikstof en euro mix

30% besparing door nieuwe installatie voor zuurstof, stikstof en euro mix.

Bij Berg Hortimotive staat duurzaam produceren hoog in het vaandel. Onze nieuwste investering is een nieuwe installatie voor de aanvoer van zuurstof, stikstof en euro mix. Zuurstof en stikstof worden gebruikt voor zowel de plaatlaser als de buislaser, euro mix wordt gebruikt voor alle lasapparaten op onze productie afdeling. Wij hebben dit project samen met Air Products Nederland B.V., Westland infra en Enthoven Techniek uitgevoerd.
donderdag 1 september

2000ste Benomic Star

2000ste Benomic Star overhandigd aan Hortilife In mei 2014 hebben wij de eerste Benomic Star uitgeleverd, ongeveer 1,5 jaar later is de
1000ste Benomic Star verkocht en nu op 1 september 2016 (1 jaar later) mogen wij de 2000ste Benomic Star overhandigen aan Hortilife.
Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk