• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Innovators in motion.

donderdag 24 augustus

Lid van de club van 100

Berg Hortimotive lid van de “Club van 100”

Innovatie in de Nederlandse glastuinbouw staat de laatste jaren onder druk omdat  praktijkonderzoek steeds minder gesubsidieerd wordt. Berg Hortimotive staat bekend om zijn innovatieve karakter en vindt het daarom belangrijk om zich aan te sluiten bij de Club van 100 van de Wageningen University & Research (WUR) . De Club van 100 heeft als doel de kennis en het onderzoek blijvend te vernieuwen.

Berg Hortimotive is ervan overtuigd dat bedekte tuinbouw een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing van  het wereldwijde voedselvraagstuk in de komende decennia.  De Nederlandse tuinbouwsector heeft hierin een leidende positie. Berg Hortimotive maakt deel uit van dit cluster en werkt hier direct en actief aan mee. Elke dag levert Berg Hortimotive producten en systemen, van oogstwagen tot complete verpakkingslijnen, waarmee ze de belofte van “controlled growing” stap voor stap inlossen.

Berg Hortimotive heeft de afgelopen jaren structureel samengewerkt met partners in het “Consortium Controlled Growing”. Binnen deze samenwerking is het bedrijf HortiKey geboren wat inmiddels volledig onder de Berg-groep opereert. HortiKey heeft haar focus op het  verzamelen van klimaat- plant en performance parameters waarmee het in staat is om de verschillende processen tijdens de teelt, de oogst en de oogstverwerking te optimaliseren. Hiermee heeft de kweker een sterkere focus op de output en de investeerder op return.

Aansluiting bij de Club van 100 is dan ook een logische vervolgstap. Wil het Nederlandse tuinbouwcluster leidend blijven, dan is strategisch toegepast onderzoek in de sector cruciaal. “Met onze deelname in de Club van 100 draagt Berg Hortimotive haar deel daarin bij” aldus Bas Lagerwerf, algemeen directeur van Berg Hortimotive . “Bovendien is het een aanvullend netwerk met een gerichte focus op de plant en het klimaat, dat past uitstekend bij onze koers om meer data te verzamelen en deze om te zetten naar informatie waar de teler iets mee kan”.

Met ons lidmaatschap van de Club van 100 wil Berg Hortimotive het belang van de WUR onderstrepen en deel uit maken van een belangrijk netwerk in de glastuinbouw.

dinsdag 15 augustus

Zomer is weer bijna voorbij

Hopelijk heeft u genoten van een welverdiende zomervakantie, of misschien heeft u het nog in het verschiet. Bij Berg Hortimotive
zijn de meeste collega's na deze week weer terug van weggeweest.
Wij hebben geprobeerd om collega's die vrij waren goed te vervangen, dit zal niet in alle gevallen goed gelukt zijn, onze excuses daarvoor.
De productie heeft op bijna volle kracht kunnen doordraaien, dit was ook nodig want wij hebben veel orders in bestelling staan en het nakomen van de geplande
levertijden is een van onze prioriteiten.

De komende periode zullen wij o.a. hard werken aan de onze nieuwe website, wij zijn hier al een aantal weken achter de schermen mee bezig en hopen dat
de nieuwe website in oktober life gaat.
De opening van het World Horti Center komt ook snel dichtbij, volgende week kunnen de scholieren al terecht in het MBO gedeelte, wij als participant kunnen
in de laatste twee weken van september de stand opbouwen. 2 oktober zal de opening van het demokwekerij gedeelte plaatsvinden, spannende tijd, het is een prachtig
gebouw, centraal gelegen tegenover Flora Holland. Wij hopen dan ook op veel (inter) nationale bezoekers en media aandacht.
Ook buiten Nederland en Europa zijn wij actief, begin oktober staan wij in Canada op de Canadian Greenhouse Conference.

U ziet wij zitten niet stil bij Berg Hortimotive, heeft u vragen of opmerkingen of heeft u logistiek probleem op uw kwekerij, wij kunnen altijd met u meedenken, bel ons op 0174 51 77 00.
donderdag 6 juli

Zomervakantie periode 2017

Het is weer bijna zover, de zomervakantie staat voor de deur. Het is de periode in het jaar waarin bijna alle collega’s gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Wij blijven gedurende de zomervakantie wel gewoon open maar het kan voorkomen dat u langer moet wachten of dat collega’s die u graag wilt spreken voor een bepaalde periode niet bereikbaar zijn.
Natuurlijk proberen wij iedereen die op vakantie gaat zo goed mogelijk te vervangen maar dit is niet in alle gevallen mogelijk.

Graag uw begrip hiervoor.

Namens directie en personeel wensen wij iedereen een hele fijne zomervakantie toe.

 Berg Hortimotive

dinsdag 6 juni

Berg Hortimotive participeert in Demokwekerij Westland en verhuist mee naar het nieuwe innovatiecentrum World Horti Center

Het World Horti Center wordt een unieke locatie in het Westland, een mooi visitekaartje voor de Nederlandse tuinbouwbranche en dichtbij het “groene” opleidingscentrum van het Westland.
Wij verwachten dat het nieuwe World Horti Center dé trekpleister voor Tuinbouw Nederland maar zeker ook voor het buitenland wordt. En omdat het MBO Westland in hetzelfde gebouw huist kunnen wij de jeugd een inkijkje in de mogelijkheden van techniek geven.
Voor Berg Hortimotive reden genoeg om participant te worden van het World Horti Center welke waarschijnlijk begin oktober in gebruik wordt genomen.

Berg Hortimotive is wereldwijd marktleider op het gebied van interne logistiek voor de glastuinbouwsector. Berg Hortimotive biedt u een oplossing voor het bewerken van het gewas, transport en verwerking van het geoogste product. Onze producten staan garant voor werkcomfort en rendement. Door onze jarenlange ervaring staan wij garant voor een optimale oplossing voor uw rendementsvraagstuk, zowel op het gebeid van hardware als op het gebied van software. Berg Hortimotive wordt wereldwijd ondersteund door ons uitgebreide dealernetwerk, waardoor service en nazorg gegarandeerd is.

Deze producten leveren wij:

·         Buisrailwagens voor gewasonderhoud
·         Handmatige en automatische buisrailwagens voor gewasbescherming
·         Handmatige en automatische buisrailwagens voor het oogsten van groenten en snijbloemen
·         Handmatige en (volledige) automatische wagens om uw geoogst product naar de verwerkingsruimte te transporteren
·         Verpakkingssystemen om uw geoogst product klaar te maken voor verzending

Heeft u problemen om uw logistieke proces in te richten of heeft u interesse in één van de producten of diensten van Berg Hortimotive? Wij denken graag met u mee!
www.berghortimotive.nl / info@berghortimotive.nl
dinsdag 23 mei

De Visie van Berg Hortimotive

Wereldwijd is de glastuinbouw in beweging, door meerdere redenen. De groeiende vraag naar voedsel stelt ondernemers voor de vraag om opbrengsten te maximaliseren. Terwijl het arbeidsintensieve proces weer vraagt om via schaalvergroting kostenefficiënt te produceren. Die productie wordt meer en meer geconcentreerd in de eigen thuismarkt, om de kwaliteit van de producten te verhogen en de kosten en de milieuaspecten van transport te beperken. 

In veel van die ontwikkelingen speelt de logistiek op glastuinbouwbedrijven een cruciale rol. Geautomatiseerde systemen kunnen in hoge mate bijdragen aan een rendabele bedrijfsvoering. In hun rol als manager, een rol die steeds belangrijker wordt, moet een teler kunnen terugvallen op techniek die de continuïteit van het bedrijfsproces niet alleen ondersteunt maar ook verhoogt.

Berg Hortimotive levert die oplossingen. Voor elke teelt en voor elk bedrijf ontwikkelen we technieken en systemen die processen vereenvoudigen, medewerkers veiliger en plezieriger laten werken en de bedrijfsvoering overzichtelijker maken. Vertaald in een hoger rendement voor ondernemers.

Hieronder ziet u onze "missie visie boom".


Heeft u vragen over bovenstaande visie of missie kunt u altijd bellen naar 0174 51 77 00 of een mail sturen naar info@berghortimotive.nl

maandag 3 april

Klantspecifiek werken

Elke teler heeft een eigen visie op zijn bedrijfsvoering. Daarmee stelt elke teler ook andere eisen aan de interne logistiek. Het is het uitgangspunt voor de manier van werken van Berg Hortimotive: klant- en bedrijfsspecifiek opereren. Maatwerk is daardoor verzekerd, aansluitend bij de teelttechniek en de bedrijfsvoering van elke ondernemer.

Al in een vroeg stadium kan het rendement van logistieke systemen worden geoptimaliseerd. Ervaren als we zijn, kunnen we bij de start van een project essentiële knowhow inbrengen. En betrokken als we zijn, zorgen we ervoor dat systemen doen wat ze moeten doen: dag in dag uit werken, zonder problemen.

Daarvoor staan behalve de eigen specialisten ook de dealers garant. Over de gehele wereld opereert een netwerk van toeleveringsbedrijven, dat op lokaal niveau de implementatie en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Zodat u wereldwijd verzekerd bent van service.
donderdag 9 februari

Fruit Logistica 2017

Deze week zijn wij weer aanwezig op de Fruit Logistica in Berlijn. U kunt ons vinden in hal 4.1 stand B-09, wij staan daar
samen met Steenks Service en kunnen al u vragen omtrent interne logistiek beantwoorden en oplossingen aandragen.
Bent u niet in de gelegenheid om naar Berlijn te gaan dan staan wij vanaf 14 februari 3 dagen op de Horticontact dagen in Gorinchem,
ook hier bent u van harte welkom om ons te bezoeken.
dinsdag 3 januari

Beste Berg Hortimotive relatie

2016 is een jaar van groei geweest waarin we onze organisatie hebben kunnen versterken.

De markt bleek veranderlijk, projecten worden groter, oplossingen meer klant specifiek en de tijd tussen aankoopbeslissing en levering steeds korter. In dit veld heeft Berg zich een flexibele organisatie getoond die kan meebuigen met de bewegingen in de markt om topdrukte aan te kunnen en leegloop te voorkomen.

Afgelopen jaar heeft Berg de activiteiten van Robocar overgenomen met de ambitie dit product van een nieuw jasje te voorzien. Daarnaast heeft Berg  specifiek geïnvesteerd in de thema’s service en innovatie. Nieuwe mensen zijn aangetrokken om  hier structureel stappen in te zetten.

donderdag 24 november

Berg Hortimotive zit niet stil!

Gisteravond was de uitreiking van OndernemersPrijs Haaglanden in het Kurhaus in Scheveningen. Helaas heeft
Bas Lagerwerf niet gewonnen, maar het was een mooie avond en de nominatie was al een hele eer.  Maar wij blijven niet stilstaan,
zo tegen het einde van het jaar zitten wij nog volop in de (buitenlandse) beurzen.

De beurskalender voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

22 - 25 november                      Yugagro Krasnodar Rusland met Hortilife
29 - 1 november/ december       Tuinbouwrelatiedagen Venray met Steenks Service
29 - 1 november/ december       Fresh Business expo in de Oekraïne
30 - 4 november/ december       Growtech Antalya Turkije met Royal Brinkman
01 - 4 december                         Sifel in Marokko met Royal Brinkman

Zoals u kunt zien zijn wij goed vertegenwoordigd op belangrijke beurzen in Europa maar ook daarbuiten. Heeft u interesse om een of meerdere beurzen te bezoeken u bent van harte welkom.

donderdag 17 november

OndernemersPrijs Haaglanden 2017

Woensdag 23 november a.s. is het zover de bekendmaking van de winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden 2017.
Wat ging hier aan vooraf?
OndernemersPrijs Haaglanden organiseerde op 21 september jl. een nominatie bijeenkomst waarbij 8 ondernemers zich presenteerden aan de jury. Voorafgaand aan deze nominatie bijeenkomst werden de genomineerden begeleid door een coach.

Tijdens een spannende avond in het InformatieCenter Plaspoelpolder, in Rijswijk, namen acht genomineerde ondernemers het tegen elkaar op. Ieder mocht in een pitch van zeven minuten uitleggen waarom hij of zij dé ondernemer is die naar de finale van OndernemersPrijs Haaglanden 2017 door zou moeten gaan.
De jury onder leiding van Hans Biesheuvel was onder de indruk van de kandidaten. "Ik zie veel gedrevenheid bij deze ondernemers. Ze vertellen met passie over hun onderneming, stuk voor stuk mooie bedrijven. Maar we hebben een selectie gemaakt. Het zijn vijf prachtige finalisten geworden."

- Joyce en Mike Lansbergen van LG Flowers uit Pijnacker
- Edward Verbakel van VB Group BV uit De Lier
- Robbert Willems, Remko van Buren, Peter Verboven van TARQ Information Technology uit
Zoetermeer
- Hartger Ruijs van Computest uit Zoetermeer
- Bas Lagerwerf van Berg Hortimotive uit De Lier

Na deze presentaties beslist de jury welke 5 ondernemers zich hebben gekwalificeerd voor de finale op 23 november in het Kurhaus te Scheveningen.

Over de OndernemersPrijs Haaglanden
De Stichting Ondernemersprijs Haaglanden wil door middel van de prijs netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en geldt voor het volgende jaar.
De regio Haaglanden omvat de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer.
De organisatie van de prijs is in handen van de Stichting OndernemersPrijs Haaglanden.

Beoordelingscriteria
Als zij voldoen aan het wedstrijdreglement, worden zij door een deskundige jury beoordeeld op;
- Ondernemersvisie, -talenten, -vaardigheden
- Financiële gezondheid
- Onderneming in balans
- HRM en maatschappelijkheid verantwoord ondernemen
- Juridische huishouding
- Economisch belang voor de regio

Tijdens de selectie komen ondernemingen hun goede en minder goede punten tegen. Zij moeten zich presenteren. En desgewenst krijgen zij gratis begeleiding en advies van onze sponsoren en partners om de verbeterpunten aan te pakken.

Jury
De jury bepaalt in september welke vijf ondernemers worden genomineerd en wie in november de uiteindelijke winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden wordt. De jury bestaat uit gerenommeerde ondernemers, waaronder verschillende oud-winnaars van de OndernemersPrijs, en bestuurders.

De jury van de OndernemersPrijs Haaglanden 2017 bestaat uit:
- Hans Biesheuvel Voorzitter jury | Ondernemer | voorzitter ONL
- Jacques Gofers Promolding bv | winnaar OPH 2015
- Jan van der Meijden Zein Child Care | winnaar OPH 2011
- Richard Straver Online Betaalplatform | winnaar OPH 2016
Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk