• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Betrokken bij uw bedrijf.

dinsdag 3 april

Berg Hortimotive in beweging

Niet alleen brengen wij met onze producten de glasgroenten en bloemen in beweging maar een aantal van onze collegas brengen zichzelf ook in beweging tijdens de Rotterdam Business Marathon op 8 april a.s. Wij hebben 2 teams van 4 collegas die allemaal ongeveer 10 kilometer lopen, een knappe prestatie, en bij deze willen wij ze alvast heel veel succes wensen.

Deelname aan beurzen is ook n van onze activiteiten, de komende periode zijn wij op de volgende beurzen actief:

         Van 19 21 april wordt de IGTF (Iran Green Trade Fair) gehouden in Teheran, wij zullen daar in het Holland Paviljoen staan.

         Van 9 11 mei wordt de MacFrut gehouden in Itali, onze dealer Ageon zal hier aanwezig zijn om ons product te promoten.

         Van 12 14 juni staat de GreenTech Amsterdam weer op de kalender, wij zullen daar zelf met een stand aanwezig zijn.

Wilt u meer informatie over n van de hier boven genoemde beurzen of wilt u informatie over n van onze producten, neemt u dan contact op met Anja Vijverberg, anjavijverberg@berghortimotive.nl
donderdag 8 maart

World Horti Center officiel geopend!

Hare Majesteit Koningin Mxima heeft op woensdag 7 maart het World Horti Center in Naaldwijk officieel geopend. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de officile opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector.

Alle schakels binnen de tuinbouwketen, zon 100 bedrijven, exposeren de laatste innovaties en ontwikkelingen jaarrond in World Horti Center. Onderwijs op breed mbo-niveau wordt praktijkgericht in het hart van de sector aangeboden. Daarnaast is er een breed aanbod van colleges op hbo- en universitair niveau voor zowel studenten als bedrijfsleven. Studenten komen op alle lagen in aanraking met een veelzijdige carrire. Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden. Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zon 25.000 (internationale) vakbezoekers per jaar en is een broedplaats voor nieuwe initiatieven als HortiHeroes, een incubator en talentenprogramma voor de sector.


www.worldhorticenter.nl
dinsdag 6 maart

Opening World Horti Center

Morgen 7 maart is het zover!
Duurzame glastuinbouw - Geef de wereld door!

World Horti Center, ht toonaangevende innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector, opent op woensdag 7 maart 2018 officieel haar deuren. Gedurende de officile opening laat World Horti Center zien wat de ambitie is om mondiaal een bijdrage te leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke themas. Denk hierbij aan voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid van mensen.

Het World Horti Center heet u van harte welkom van 13.30 tot 17.00 uur om kennis te maken met de dynamiek tussen bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid in World Horti Center.
Bedrijven die gevestigd zijn in World Horti Center laten zien wat zij te bieden hebben door demonstraties, workshops en showcases. Centraal staat kennisoverdracht en het samenwerken met ondernemers, onderwijs- en onderzoeksprojecten. Er worden maar liefst 36 workshops aangeboden, rondleidingen verzorgd en er zijn paneldiscussies waar bedrijven en studenten een podium krijgen. In de InnovationXperience worden de nieuwste ontwikkelingen getoond en de gehele dag is de jaarrond expositievloer te bezoeken. Hier zijn bedrijven vanuit de volle breedte van de glastuinbouwsector vertegenwoordigd zo ook Berg Hortimotive.
donderdag 1 februari

Plantalyzer tijdens Fruit Logistica is ticket voor de toekomst

Op de Fruit Logistica lanceert HortiKey, dochteronderneming van Berg Hortimotive, de Plantalyzer. Dit innovatieve systeem is een uniek instrument voor een nauwkeurige oogstprognose voor trostomaten. De Plantalyzer telt de voorraad trostomaten aan de plant in de kas en levert betrouwbare informatie voor een accurate inschatting van de oogst. Het systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wageningen UR. Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

De Plantalyzer meet met speciale cameras en software de onderste twee tot drie, vrij van blad hangende, trossen. Het systeem brengt vervolgens de trossen per stengel in kaart, het aantal vruchten per tros en de kleur per vrucht. De Plantalyzer geeft dus inzicht in aantallen n in kleurstadia. Door deze informatie te koppelen aan praktijkdata uit de kas, kan er een nauwkeurige voorspelling van de oogst worden gemaakt.
donderdag 18 januari

Voorbereidingen voor beurzen 2018

Wij zitten alweer in week 3 van 2018, en ook in 2018 gaan wij natuurlijk gewoon door met de ontwikkeling en productie van interne logistieke oplossingen voor de glastuinbouw.
Maar daarnaast zijn wij ook bezig om ons bedrijf en product te promoten op verschillende binnen- en buitenlandse beurzen.
donderdag 21 december

Beste Berg Hortimotive relatie,

Berg Hortimotive heeft de sterke overtuiging dat bedekte tuinbouw een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing van het wereldwijde voedselvraagstuk in de komende decennia. De NL-tuinbouwsector heeft hierin een leidende positie. Wij maken deel uit van dit cluster en werken hier direct en actief aan mee. Elke dag leveren wij producten en systemen, van oogstwagen tot complete verpakkingslijnen, inclusief spare-parts en service waarmee we de belofte van controlled growing stap voor stap inlossen.
donderdag 14 december

Openingstijden week 51 en 52

Beste relatie,

Vanaf deze week zal Berg Hortimotive aangepaste openingstijden handhaven. In onze fabriek zal een grote interne verhuizing plaatsvinden waardoor wij weer klaar zijn voor de toekomst.
Als u een bestelling, levering of vraag heeft wilt u dan rekening houden met onderstaande aangepaste openingstijden? Alvast bedankt voor uw begrip.

-          Week 51 zijn wij beperkt bereikbaar, onderdelen kunnen alleen afgehaald worden na overleg met de afdeling onderdelen verkoop, service of de sales manager.

-          Week 52 zijn wij gesloten.

-          Vanaf 2 januari zullen wij onze activiteiten weer vol enthousiasme voortzetten.

Berg Hortimotive wenst u hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018!

Met vriendelijke groeten,

Sjef Loomans
Sales manager
Berg Hortimotive

donderdag 9 november

Knappe stijging Hillenraad100

Grote stijging Berg Hortimotive in Hillenraad100
Op vrijdag 3 november tijdens het jaarlijkse Hortigala werd bekend gemaakt dat Berg Hortimotive is gestegen naar plek 74 in de Hillenraad 100. In de vorige editie stond Berg Hortimotive genoteerd op plek 90, een stijging van maar liefst 16 plaatsen! Met name het opschonen van het portfolio als ook de introductie van intelligente wagens waarmee data in de kas verzameld worden zijn genoemd door Hillenraad.

De 15e editie van het jaarlijkse Hortigala vond in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp plaats. In een sfeervol ingerichte ambiance waren de topbedrijven uit de glastuinbouw branche, dat is ca 1% van de bedrijven in de sector, uitgenodigd om de bekendmaking van de Hillenraad100 bij te wonen. Sinds 5 jaar mag Berg Hortimotive zich daarbij rekenen.

Dit jaar is Berg Hortimotive hard gestegen in de lijst van de Hillenraad100 van een 90ste naar de 74ste plek, en daar is het hele bedrijf trots op, het is een waardering voor de inzet, lef en doorzettingsvermogen. Dit is niet onopgemerkt gebleven in de sector: andere merken op dat Berg Hortimotive verandert en dus een enorme stijging op de ranglijst verdient.

Daar bleef het niet bij, integendeel! Om te benadrukken dat de gevestigde orde niet op de lauweren kan rusten, is dit jaar in de Hillenraad100 extra aandacht geschonken aan Challenging Concepts: welke ideeën, technologieën, diensten of andere innovaties kunnen de bestaande markten opschudden? Uit de drie Challenging Concepts van 2017 werd Berg Hortimotive’s dochter HortiKey bekroond als potentieel het meest uitdagend: ‘De technologie achter HortiKey kan voor een enorme doorbraak in teelt zorgen, door de relatie te leggen tussen genetica en groei’.
dinsdag 3 oktober

Berg Hortimotive participeert in het World Horti Center

In World Horti Center laten ruim tachtig innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector zien wat ze in huis hebben. Zij tonen er hun producten, diensten en kennis en werken intensief samen met onderwijs en overheid. Zo ook Berg Hortimotive, wij zullen eind week 42 ons plekje ingericht hebben op de vaste beursvloer van het World Horti Center. 

Samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren zo trekt World Horti Center jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

De wereld van de glastuinbouw heeft zoveel te bieden, en dat willen ze op het World Horti Center graag laten zien. Er worden rondleidingen aangeboden aan zakelijke delegaties die geïnteresseerd zijn in de glastuinbouw. Professionals uit de sector maken u wegwijs in de mogelijkheden, innovaties en kruisbestuivingen die plaatsvinden in deze sector.

Een rondleiding duurt maximaal twee uur en in deze tijd worden delegaties bij gepraat over de nieuwste ontwikkelingen die de tuinbouw sector te bieden heeft. Rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak, dus neem contact op voor meer informatie.

Het World Horti Center wordt een unieke locatie in het Westland, een mooi visitekaartje voor de Nederlandse tuinbouwbranche en dichtbij het “groene” opleidingscentrum van het Westland.
Wij verwachten dat het nieuwe World Horti Center dé trekpleister voor Tuinbouw Nederland maar zeker ook voor het buitenland wordt. En omdat het MBO Westland in hetzelfde gebouw huist kunnen wij de jeugd een inkijkje in de mogelijkheden van techniek geven.

Berg Hortimotive is wereldwijd marktleider op het gebied van interne logistiek voor de glastuinbouwsector. Berg Hortimotive biedt u een oplossing voor het bewerken van het gewas, transport en verwerking van het geoogste product. Onze producten staan garant voor werkcomfort en rendement. Door onze jarenlange ervaring staan wij garant voor een optimale oplossing voor uw rendementsvraagstuk, zowel op het gebeid van hardware als op het gebied van software. Berg Hortimotive wordt wereldwijd ondersteund door ons uitgebreide dealernetwerk, waardoor service en nazorg gegarandeerd is.

Deze producten leveren wij:

- Buisrailwagens voor gewasonderhoud
- Handmatige en automatische buisrailwagens voor gewasbescherming
- Handmatige en automatische buisrailwagens voor het oogsten van groenten en snijbloemen
- Handmatige en (volledige) automatische wagens om uw geoogst product naar de verwerkingsruimte te transporteren
- Verpakkingssystemen om uw geoogst product klaar te maken voor verzending

Heeft u problemen om uw logistieke proces in te richten of heeft u interesse in n van de producten of diensten van Berg Hortimotive? Wij denken graag met u mee!
www.berghortimotive.nl / info@berghortimotive.nl
dinsdag 5 september

Voorraad tomaten in de kas automatisch tellen

HortiKey contracteert Wageningen UR en Berg Hortimotive voor de realisatie van de Plantalyzer. De Plantalyzer meet automatisch de tomaten in de kas terwijl ze nog niet geoogst zijn en dus aan de plant hangen. De teler ontvangt met de Plantalyzer objectief vastgestelde informatie over de hoeveelheid en rijpheidsstatus van vruchten. HortiKey gebruikt deze data om het systeem uit te breiden naar accurate oogstprognose.

CHIMP
Op de Greentech in 2016 introduceerde HortiKey het concept CHIMP, de Crop Health & Information Monitoring Platform. “De CHIMP gaf goed weer dat we met HortiKey de kant van data verzameling in de kas opgaan” vertelt Andreas Hofland – General Manager van HortiKey. “De Plantalyzer is het eerste product dat uit dit concept gerealiseerd wordt. Met de Plantalyzer wordt de voorraad tomaten in de kas automatisch vastgelegd. Daarbij worden niet alleen aantallen geteld maar ook de kleur-stadia gemeten.” In combinatie met de cijfers van de gerealiseerde oogst ontwikkelt HortiKey door om uiteindelijk de teler te ondersteunen in een accurate oogstprognose.

Beeldverwerking door Wageningen UR
Wageningen UR is gekozen omdat zij veel kennis en ervaring hebben in het meten in de kas aan hoogopgaande gewassen. In het verleden heeft Wageningen UR onder andere in de EU-gefinancierde projecten, SpySee, Crops en Gezonde Kas ervaringen opgedaan met camera-systemen voor beeldopnames in een hoog-opgaand gewas in de kas en de beeldverwerking. “Door te kiezen voor Wageningen UR starten we niet bij nul maar kunnen we gebruik maken van reeds ontwikkelde publieke kennis en ervaring”, aldus Hofland. Bovendien krijgen we op deze manier de nieuwste technologie in de Plantalyzer, noodzakelijk om het doel van oogstprognoses afgeven te kunnen realiseren. Het gaat om de inzet van hoogwaardige technologie en kennis.

Berg Hortimotive
Berg Hortimotive is gekozen vanwege haar nieuwe AGV-technologie. “Uiteraard speelt mee dat HortiKey een start-up binnen de Berg groep is, toch maakt HortiKey haar eigen keuze in de juiste technologie” legt Hofland uit. “Er is voor Berg Hortimotive gekozen omdat zij een nieuw AGV platform ontwikkeld heeft waarbij de locatie van de wagen altijd bekend is”. “Dat is cruciaal op het moment dat er automatisch geregistreerd moet worden. Daarbij kan de AGV zich autonoom verplaatsen van pad naar pad, zodat de teler er geen omkijken naar heeft.” Hoe uiteindelijk dan de verschillende systemen tot één werkend product komen vertelt Hofland: “Als extra voordeel geldt dat Berg Hortimotive de Plantalyzer als compleet systeem kan produceren, dus met de camera’s en de software geïntegreerd, en wereldwijd in service nemen via haar dealer netwerk.”

1ste serie
Op dit moment wordt de eerste serie van 4 verkocht aan telers. “Met de eerst groep gebruikers gaan we ervaringen opdoen hoe vaak, waar en wanneer er gemeten moet worden voor betrouwbare data. Op basis van deze praktijkdata gecombineerd met de oogstcijfers ontwikkelen we het algoritme voor de oogstprognose”, aldus Hofland. De planning gaat uit dat de eerste 4 Plantalyzers begin 2018 starten met meten in de kas bij de klanten.

Over HortiKey
HortiKey gelooft in sterke vers-ketens in de tuinbouw, met transparante informatie uitwisseling voor maximaal rendement. Daarmee zorgen wij dat professionele tuinbouwbedrijven efficiënter en veiliger werken aan de wereldwijde voedselvoorziening.


Voor meer informatie:
Andreas Hofland
a.hofland@hortikey.com
06 10083043
Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk