• Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image
  • Berg Product slider image

Betrokken bij uw bedrijf.

donderdag 1 februari

Plantalyzer tijdens Fruit Logistica is ticket voor de toekomst

Op de Fruit Logistica lanceert HortiKey, dochteronderneming van Berg Hortimotive, de Plantalyzer. Dit innovatieve systeem is een uniek instrument voor een nauwkeurige oogstprognose voor trostomaten. De Plantalyzer telt de voorraad trostomaten aan de plant in de kas en levert betrouwbare informatie voor een accurate inschatting van de oogst. Het systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wageningen UR. Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

De Plantalyzer meet met speciale cameras en software de onderste twee tot drie, vrij van blad hangende, trossen. Het systeem brengt vervolgens de trossen per stengel in kaart, het aantal vruchten per tros en de kleur per vrucht. De Plantalyzer geeft dus inzicht in aantallen n in kleurstadia. Door deze informatie te koppelen aan praktijkdata uit de kas, kan er een nauwkeurige voorspelling van de oogst worden gemaakt.
donderdag 18 januari

Voorbereidingen voor beurzen 2018

Wij zitten alweer in week 3 van 2018, en ook in 2018 gaan wij natuurlijk gewoon door met de ontwikkeling en productie van interne logistieke oplossingen voor de glastuinbouw.
Maar daarnaast zijn wij ook bezig om ons bedrijf en product te promoten op verschillende binnen- en buitenlandse beurzen.
donderdag 21 december

Beste Berg Hortimotive relatie,

Berg Hortimotive heeft de sterke overtuiging dat bedekte tuinbouw een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing van het wereldwijde voedselvraagstuk in de komende decennia. De NL-tuinbouwsector heeft hierin een leidende positie. Wij maken deel uit van dit cluster en werken hier direct en actief aan mee. Elke dag leveren wij producten en systemen, van oogstwagen tot complete verpakkingslijnen, inclusief spare-parts en service waarmee we de belofte van controlled growing stap voor stap inlossen.
donderdag 14 december

Openingstijden week 51 en 52

Beste relatie,

Vanaf deze week zal Berg Hortimotive aangepaste openingstijden handhaven. In onze fabriek zal een grote interne verhuizing plaatsvinden waardoor wij weer klaar zijn voor de toekomst.
Als u een bestelling, levering of vraag heeft wilt u dan rekening houden met onderstaande aangepaste openingstijden? Alvast bedankt voor uw begrip.

-          Week 51 zijn wij beperkt bereikbaar, onderdelen kunnen alleen afgehaald worden na overleg met de afdeling onderdelen verkoop, service of de sales manager.

-          Week 52 zijn wij gesloten.

-          Vanaf 2 januari zullen wij onze activiteiten weer vol enthousiasme voortzetten.

Berg Hortimotive wenst u hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018!

Met vriendelijke groeten,

Sjef Loomans
Sales manager
Berg Hortimotive

donderdag 9 november

Knappe stijging Hillenraad100

Grote stijging Berg Hortimotive in Hillenraad100
Op vrijdag 3 november tijdens het jaarlijkse Hortigala werd bekend gemaakt dat Berg Hortimotive is gestegen naar plek 74 in de Hillenraad 100. In de vorige editie stond Berg Hortimotive genoteerd op plek 90, een stijging van maar liefst 16 plaatsen! Met name het opschonen van het portfolio als ook de introductie van intelligente wagens waarmee data in de kas verzameld worden zijn genoemd door Hillenraad.

De 15e editie van het jaarlijkse Hortigala vond in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp plaats. In een sfeervol ingerichte ambiance waren de topbedrijven uit de glastuinbouw branche, dat is ca 1% van de bedrijven in de sector, uitgenodigd om de bekendmaking van de Hillenraad100 bij te wonen. Sinds 5 jaar mag Berg Hortimotive zich daarbij rekenen.

Dit jaar is Berg Hortimotive hard gestegen in de lijst van de Hillenraad100 van een 90ste naar de 74ste plek, en daar is het hele bedrijf trots op, het is een waardering voor de inzet, lef en doorzettingsvermogen. Dit is niet onopgemerkt gebleven in de sector: andere merken op dat Berg Hortimotive verandert en dus een enorme stijging op de ranglijst verdient.

Daar bleef het niet bij, integendeel! Om te benadrukken dat de gevestigde orde niet op de lauweren kan rusten, is dit jaar in de Hillenraad100 extra aandacht geschonken aan Challenging Concepts: welke ideeën, technologieën, diensten of andere innovaties kunnen de bestaande markten opschudden? Uit de drie Challenging Concepts van 2017 werd Berg Hortimotive’s dochter HortiKey bekroond als potentieel het meest uitdagend: ‘De technologie achter HortiKey kan voor een enorme doorbraak in teelt zorgen, door de relatie te leggen tussen genetica en groei’.
dinsdag 3 oktober

Berg Hortimotive participeert in het World Horti Center

In World Horti Center laten ruim tachtig innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector zien wat ze in huis hebben. Zij tonen er hun producten, diensten en kennis en werken intensief samen met onderwijs en overheid. Zo ook Berg Hortimotive, wij zullen eind week 42 ons plekje ingericht hebben op de vaste beursvloer van het World Horti Center. 

Samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren zo trekt World Horti Center jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

De wereld van de glastuinbouw heeft zoveel te bieden, en dat willen ze op het World Horti Center graag laten zien. Er worden rondleidingen aangeboden aan zakelijke delegaties die geïnteresseerd zijn in de glastuinbouw. Professionals uit de sector maken u wegwijs in de mogelijkheden, innovaties en kruisbestuivingen die plaatsvinden in deze sector.

Een rondleiding duurt maximaal twee uur en in deze tijd worden delegaties bij gepraat over de nieuwste ontwikkelingen die de tuinbouw sector te bieden heeft. Rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak, dus neem contact op voor meer informatie.

Het World Horti Center wordt een unieke locatie in het Westland, een mooi visitekaartje voor de Nederlandse tuinbouwbranche en dichtbij het “groene” opleidingscentrum van het Westland.
Wij verwachten dat het nieuwe World Horti Center dé trekpleister voor Tuinbouw Nederland maar zeker ook voor het buitenland wordt. En omdat het MBO Westland in hetzelfde gebouw huist kunnen wij de jeugd een inkijkje in de mogelijkheden van techniek geven.

Berg Hortimotive is wereldwijd marktleider op het gebied van interne logistiek voor de glastuinbouwsector. Berg Hortimotive biedt u een oplossing voor het bewerken van het gewas, transport en verwerking van het geoogste product. Onze producten staan garant voor werkcomfort en rendement. Door onze jarenlange ervaring staan wij garant voor een optimale oplossing voor uw rendementsvraagstuk, zowel op het gebeid van hardware als op het gebied van software. Berg Hortimotive wordt wereldwijd ondersteund door ons uitgebreide dealernetwerk, waardoor service en nazorg gegarandeerd is.

Deze producten leveren wij:

- Buisrailwagens voor gewasonderhoud
- Handmatige en automatische buisrailwagens voor gewasbescherming
- Handmatige en automatische buisrailwagens voor het oogsten van groenten en snijbloemen
- Handmatige en (volledige) automatische wagens om uw geoogst product naar de verwerkingsruimte te transporteren
- Verpakkingssystemen om uw geoogst product klaar te maken voor verzending

Heeft u problemen om uw logistieke proces in te richten of heeft u interesse in n van de producten of diensten van Berg Hortimotive? Wij denken graag met u mee!
www.berghortimotive.nl / info@berghortimotive.nl
dinsdag 5 september

Voorraad tomaten in de kas automatisch tellen

HortiKey contracteert Wageningen UR en Berg Hortimotive voor de realisatie van de Plantalyzer. De Plantalyzer meet automatisch de tomaten in de kas terwijl ze nog niet geoogst zijn en dus aan de plant hangen. De teler ontvangt met de Plantalyzer objectief vastgestelde informatie over de hoeveelheid en rijpheidsstatus van vruchten. HortiKey gebruikt deze data om het systeem uit te breiden naar accurate oogstprognose.

CHIMP
Op de Greentech in 2016 introduceerde HortiKey het concept CHIMP, de Crop Health & Information Monitoring Platform. “De CHIMP gaf goed weer dat we met HortiKey de kant van data verzameling in de kas opgaan” vertelt Andreas Hofland – General Manager van HortiKey. “De Plantalyzer is het eerste product dat uit dit concept gerealiseerd wordt. Met de Plantalyzer wordt de voorraad tomaten in de kas automatisch vastgelegd. Daarbij worden niet alleen aantallen geteld maar ook de kleur-stadia gemeten.” In combinatie met de cijfers van de gerealiseerde oogst ontwikkelt HortiKey door om uiteindelijk de teler te ondersteunen in een accurate oogstprognose.

Beeldverwerking door Wageningen UR
Wageningen UR is gekozen omdat zij veel kennis en ervaring hebben in het meten in de kas aan hoogopgaande gewassen. In het verleden heeft Wageningen UR onder andere in de EU-gefinancierde projecten, SpySee, Crops en Gezonde Kas ervaringen opgedaan met camera-systemen voor beeldopnames in een hoog-opgaand gewas in de kas en de beeldverwerking. “Door te kiezen voor Wageningen UR starten we niet bij nul maar kunnen we gebruik maken van reeds ontwikkelde publieke kennis en ervaring”, aldus Hofland. Bovendien krijgen we op deze manier de nieuwste technologie in de Plantalyzer, noodzakelijk om het doel van oogstprognoses afgeven te kunnen realiseren. Het gaat om de inzet van hoogwaardige technologie en kennis.

Berg Hortimotive
Berg Hortimotive is gekozen vanwege haar nieuwe AGV-technologie. “Uiteraard speelt mee dat HortiKey een start-up binnen de Berg groep is, toch maakt HortiKey haar eigen keuze in de juiste technologie” legt Hofland uit. “Er is voor Berg Hortimotive gekozen omdat zij een nieuw AGV platform ontwikkeld heeft waarbij de locatie van de wagen altijd bekend is”. “Dat is cruciaal op het moment dat er automatisch geregistreerd moet worden. Daarbij kan de AGV zich autonoom verplaatsen van pad naar pad, zodat de teler er geen omkijken naar heeft.” Hoe uiteindelijk dan de verschillende systemen tot één werkend product komen vertelt Hofland: “Als extra voordeel geldt dat Berg Hortimotive de Plantalyzer als compleet systeem kan produceren, dus met de camera’s en de software geïntegreerd, en wereldwijd in service nemen via haar dealer netwerk.”

1ste serie
Op dit moment wordt de eerste serie van 4 verkocht aan telers. “Met de eerst groep gebruikers gaan we ervaringen opdoen hoe vaak, waar en wanneer er gemeten moet worden voor betrouwbare data. Op basis van deze praktijkdata gecombineerd met de oogstcijfers ontwikkelen we het algoritme voor de oogstprognose”, aldus Hofland. De planning gaat uit dat de eerste 4 Plantalyzers begin 2018 starten met meten in de kas bij de klanten.

Over HortiKey
HortiKey gelooft in sterke vers-ketens in de tuinbouw, met transparante informatie uitwisseling voor maximaal rendement. Daarmee zorgen wij dat professionele tuinbouwbedrijven efficiënter en veiliger werken aan de wereldwijde voedselvoorziening.


Voor meer informatie:
Andreas Hofland
a.hofland@hortikey.com
06 10083043
donderdag 24 augustus

Lid van de club van 100

Berg Hortimotive lid van de “Club van 100”

Innovatie in de Nederlandse glastuinbouw staat de laatste jaren onder druk omdat  praktijkonderzoek steeds minder gesubsidieerd wordt. Berg Hortimotive staat bekend om zijn innovatieve karakter en vindt het daarom belangrijk om zich aan te sluiten bij de Club van 100 van de Wageningen University & Research (WUR) . De Club van 100 heeft als doel de kennis en het onderzoek blijvend te vernieuwen.

Berg Hortimotive is ervan overtuigd dat bedekte tuinbouw een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing van  het wereldwijde voedselvraagstuk in de komende decennia.  De Nederlandse tuinbouwsector heeft hierin een leidende positie. Berg Hortimotive maakt deel uit van dit cluster en werkt hier direct en actief aan mee. Elke dag levert Berg Hortimotive producten en systemen, van oogstwagen tot complete verpakkingslijnen, waarmee ze de belofte van “controlled growing” stap voor stap inlossen.

Berg Hortimotive heeft de afgelopen jaren structureel samengewerkt met partners in het “Consortium Controlled Growing”. Binnen deze samenwerking is het bedrijf HortiKey geboren wat inmiddels volledig onder de Berg-groep opereert. HortiKey heeft haar focus op het  verzamelen van klimaat- plant en performance parameters waarmee het in staat is om de verschillende processen tijdens de teelt, de oogst en de oogstverwerking te optimaliseren. Hiermee heeft de kweker een sterkere focus op de output en de investeerder op return.

Aansluiting bij de Club van 100 is dan ook een logische vervolgstap. Wil het Nederlandse tuinbouwcluster leidend blijven, dan is strategisch toegepast onderzoek in de sector cruciaal. “Met onze deelname in de Club van 100 draagt Berg Hortimotive haar deel daarin bij” aldus Bas Lagerwerf, algemeen directeur van Berg Hortimotive . “Bovendien is het een aanvullend netwerk met een gerichte focus op de plant en het klimaat, dat past uitstekend bij onze koers om meer data te verzamelen en deze om te zetten naar informatie waar de teler iets mee kan”.

Met ons lidmaatschap van de Club van 100 wil Berg Hortimotive het belang van de WUR onderstrepen en deel uit maken van een belangrijk netwerk in de glastuinbouw.

dinsdag 15 augustus

Zomer is weer bijna voorbij

Hopelijk heeft u genoten van een welverdiende zomervakantie, of misschien heeft u het nog in het verschiet. Bij Berg Hortimotive
zijn de meeste collega's na deze week weer terug van weggeweest.
Wij hebben geprobeerd om collega's die vrij waren goed te vervangen, dit zal niet in alle gevallen goed gelukt zijn, onze excuses daarvoor.
De productie heeft op bijna volle kracht kunnen doordraaien, dit was ook nodig want wij hebben veel orders in bestelling staan en het nakomen van de geplande
levertijden is een van onze prioriteiten.

De komende periode zullen wij o.a. hard werken aan de onze nieuwe website, wij zijn hier al een aantal weken achter de schermen mee bezig en hopen dat
de nieuwe website in oktober life gaat.
De opening van het World Horti Center komt ook snel dichtbij, volgende week kunnen de scholieren al terecht in het MBO gedeelte, wij als participant kunnen
in de laatste twee weken van september de stand opbouwen. 2 oktober zal de opening van het demokwekerij gedeelte plaatsvinden, spannende tijd, het is een prachtig
gebouw, centraal gelegen tegenover Flora Holland. Wij hopen dan ook op veel (inter) nationale bezoekers en media aandacht.
Ook buiten Nederland en Europa zijn wij actief, begin oktober staan wij in Canada op de Canadian Greenhouse Conference.

U ziet wij zitten niet stil bij Berg Hortimotive, heeft u vragen of opmerkingen of heeft u logistiek probleem op uw kwekerij, wij kunnen altijd met u meedenken, bel ons op 0174 51 77 00.
donderdag 6 juli

Zomervakantie periode 2017

Het is weer bijna zover, de zomervakantie staat voor de deur. Het is de periode in het jaar waarin bijna alle collega’s gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Wij blijven gedurende de zomervakantie wel gewoon open maar het kan voorkomen dat u langer moet wachten of dat collega’s die u graag wilt spreken voor een bepaalde periode niet bereikbaar zijn.
Natuurlijk proberen wij iedereen die op vakantie gaat zo goed mogelijk te vervangen maar dit is niet in alle gevallen mogelijk.

Graag uw begrip hiervoor.

Namens directie en personeel wensen wij iedereen een hele fijne zomervakantie toe.

 Berg Hortimotive

Projectleiding en site-ontwerp door Narville reclamewerk